Subscribe Menu

Rapla Kirikumuusika festivalil esitatakse Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingut


2. juulil algab XXVIII Rapla Kirikumuusika festival Rapla Maarja-Magdaleena kirikus unikaalse hübriidlahendusega, kus muusikahuvilised üle maailma saavad osa Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi loomingust. Lõppkontserdil 12. juulil esinevad Estonian Voices ja Kadri Voorand. Festivali korraldab Muusikute fond PLMF.

Avakontserdil ,,Pärt&Pärt“ esineb Voces Tallinna koor ja orkester Risto Joosti dirigeerimisel. Kõlavad Arvo Pärdi ,,Siluani laul“ ja ,,Aadama itk“ ning Pärt Uusbergi ,,Kiituselaul“ ja ,,Et kiitke Jumalat, kes on nii helde“. Õnnistuse festivalile annab patroonina EELK peapiiskop Urmas Viilma, kellega toimub vestlus-kohtumine enne avakontserti kell 18.00 Rapla kiriku aias.

,,Esmakordselt festivali ajaloos avaneb kõikidele muusikasõpradele igas maailma nurgas võimalus saada osa kontserdist,“ ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. ,,Virtuaalkontserdi pileti ostjaid ootab lisaks ka kohtumine palavalt armastatud helilooja Pärt Uusbergiga ja mitmete auhindadega pärjatud dirigent Risto Joostiga.“

Festivali kontserdid toimuvad erinevates kohtades erinevate kavadega ja esinejate hulgas on vokaalansambel Heinavanker, Arsise Kellade Ansambel, Marion Melnik, Kadi Jürgens (Eesti/Belgia), Aare Saal (RO Estonia), Tiia Tenno (orel); Tõnu Naissoo ansambel koosseisus Margot Suur, Taavo Remmel, Ahto Abner ning lugeja Jaan J. Leppik, klarnetiduo Marten Altrov ja Martin Kuusk ning Estonian Voices.

Piletid (ka virtuaalsele avakontserdile) on saadaval Piletilevi kaudu (piletilevi.ee), festivali kava koos esinejate tutvustusega

www.raplafestival.ee

Read more