Subscribe Menu

Puuluup: „Meie lauludes kõlab eesti, vene, inglise, soome ja pudikeel“

 

Puuluupi küsitles Lea Kreinin


Puuluup esineb 15. novembril k 7 õ Torontos Artscape Sandbox´is (301 Adelaide Street West) ja 16. novembril k 7 õ Hamiltonis Cotton Factoris (270 Sherman Ave). Hamiltoni kontsert on osa EMWCC programmist. Liikmetel palume registreerida: vemu@tartucollege.ca Mõlema kontserdi piletid ja info: https://www.estonianmusicweek.ca

 

Puuluup on Eesti nu-folk bänd, kus vana traditsioonilist rahvapilli hiiu kannelt mängivad Ramo Teder (kunstnik ja muusik, tuntud ka kui Pastacas) ning Marko Veisson (antropoloog ja muusik). Oma vahvalt ebatraditsiooniliste laulude loomisel kasutavad nad fantaasiat ja luuperit. Puuluup võitis selle aasta Eesti pärimusmuusika auhinna Etnokulbi nii parima artisti kui parima loo kategoorias.

Puuluup – Ramo Teder ja Marko Veisson. Foto: Andres Teiss (2019)

 

 

Lähete esinema Torontosse. Mida te Kanadast teate? Kas olete seal varem käinud?
Me oleme väga elevil. Teame, et seal on palju head muusikat ja väga tugev Eesti kogukond.
Olete palju reisinud. Esimene riik, kuhu sattusite, oli Ungari. Aga kus te veel käinud olete?
Läti, Leedu, Tšehhi, Soome, Rootsi, Saksamaa, oleme kaks korda käinud ka Ukrainas ja ongi kõik. Enne Kanadat me läheme veel Pekingisse. Kõigepealt läheme Hiinasse, siis lendame Kanadasse ja sealt edasi Saksamaale. Selline väike tuur.

Teie muusikas on palju mõjutusi eri stiilidest, räpp ja reggae jne. Mis või kes on teid muusikutena kõige rohkem mõjutanud?Ramo: Mind mõjutab see, et sa võid ise luua ja ise olla helilooja. Heli loomisel ei ole piire, seal ei pea olema süsteem või orkester või bänd. Võib olla üks inimene või kaks inimest, mis iganes. Helilooming ei küsi tingimusi, see on vaba ja kõik on oma otsustada. Stiilidest on kõik olemas – Bachist kuni Pärdini. Bachist kuni pungini. (Naeravad.) Sinna sisse mahub popmuusika ja kõik muud asjad. (Pikemalt EE 8.11.2019 paber- ja/või PDF/digilehes)

 

Read more