Subscribe Menu

MTÜ Lõimeleer korraldab väliseesti lastele suunatud eesti keele ja kultuuri laagrit Lõimeleer


Lõimeleer on suvelaager välismaal elavatele eesti lastele ja noortele, kus on võimalus suhelda eakaaslastega Eestist, õppida käsitööd, rahvapärast pilli-laulu-tantsu-mängu, sõita hobuse ja paadiga ja palju muud. 2020. aastal näiteks tuleb lõimeleeri jalgpalli ja luule töötuba läbi viima ning Urvaste maanaiste valmistatud kamatoite tutvustama luuletaja ja spordimees Contra.

2020. aastal toimub Lõimeleer viiendat korda. MTÜ Lõimeleer juhataja Priit-Kalev Partsi sõnul osales 2019. a laagrites lapsi USAst, Kanadast, Rootsist, Kasahstanist, Soomest, Iirimaalt, Suurbritanniast, Uusmeremaalt, Šveitsist, Itaaliast, Saksamaalt, Norrast ja Eestist.

Laagri juhendajateks on Viljandi kultuuriakadeemia huvijuhi-loovtegevuse õpetaja eriala tudengid ja teised oma ala spetsialistid, kes rahvuslike toitude, oskuste, tantsude ja mängude tutvustamise kõrval vestavad lastele jutte ning meisterdavad nendega.

«Lõimeleer aitab noortel väliseestlastel tugevdada sidet kodumaaga, õppida midagi uut ja arendada eesti keele oskust mänguliste tegevuste kaudu. Kooli moodi keele õppimist ei toimu, aga kuna töökeel on eesti keel, on minimaalne eesti keele oskus siiski soovitav,» sõnas Lõimeleeri idee autor ja laagri hobusemees Priit-Kalev Parts. „2020. aastal on võimalik kampa lüüa ka lapsevanematel, et osaleda saaksid ka alla 10-aastased lapsed ning eesti keelt saaksid harjutada ka muukeelsed lapsevanemad.“

Lõimeleer 2020. aastal toimub laager neljas kuuepäevases vahetuses: 12.‒18. juuli, 19.‒25. juuli, 26. juuli‒1. august, 2. august‒8. august.

Laagrisse registreerimine on avatud, 5. jaanuarini 2020. kehtib soodushind. 5. jaanuarini on võimalik soodushinnaga jõulupileteid osta ka oma lähedastele jõulukingiks.

Lähem info: https://www.loimeleer.com või priit.kalev.parts@gmail.com.