Subscribe Menu

Montrealis avati balti kunstnike näitus

See sündmus toob igal sügisel Montrealis välja parimad leedu, läti ja eesti kunstnikud. Selleaastane näitus toimus Viva Vida stuudios Pointe Claire Village’is.

 

Näitus avati 27. septembril kell 6 õhtul, ja üsna varsti peale uste avamist tekkis elektrikatkestus, mis jättis nii kunsti kui külastajad pimedusse. Korraldajad asusid juba küünlaid otsima, kuid õnneks tuli elekter tagasi enne, kui esimene küünal jõuti süüdata, ja õhtu jätkus traditsiooniliselt.

Tom Venster ja Tiiu Põldma (2019)

 

Üritusel oli tänavu rohkesti osalejaid. Oma avasõnades tervitas president Ann Kallaste-Kruzelecky kohaletulnuid ja kutsus kõiki tõstma klaasi kolme Balti riigi terviseks, samuti näituse edukuse nimel. Ta rääkis ka, et kahjuks on sel aastal kaotatud kolm liiget: Martins Stauvers, Veneranda Kreipans Wilson ja Meeme Sultson.

 

The Baltic Artists’ Association tänab oma aastanäituse sponsoreid: The Montreal Lithuanian Credit Union, Eesti Sihtkapital Kanadas, Latvian National Federation in Canada ja Lithuanian Canadian Foundation, kelle toetuse üle ollakse väga tänulikud.

 

Väike kunstihuviline näitust külastamas (2019)

 

Hetk kunstinäituse avamiselt (2019)