Subscribe Menu

Tallinna Lauluväljak kogub foto- ja videomaterjali laulva revolutsiooni tippsündmustest


Suvel tähistab Eesti Vabariik taasiseseisvumise 30. aastapäeva. Tallinna Lauluväljak, kus toimusid laulva revolutsiooni märgilised sündmused, valmistab ette püsiekspositsiooni ning kogub sellealast digimaterjali.

Oodatud on 1987. ja 1988. a Lauluväljakul toimunud sündmustega (öölaulupeod, rahvakogunemised jms) seotud materjalid – fotod, filmid, videod, mida saab digitaalselt koguda ja säilitada.

Digitaalselt võib saata ka fotosid kirjadest, artiklitest jms. Kogutud materjalist põnevamaid leide eksponeeritakse loodavas püsiekspositsioonis külastuskeskuses.
Foto: Gaialy/www.wikipedia.org

Digimaterjalide saatmiseks palub Lauluväljaku meeskond saata e-kirja aadressile: info@lauluvaljak.ee ning teemareale märkida ,,Laulev revolutsioon“. Digimälestiste kogumine kestab kuni 10. maini 2021.

Lauluväljaku külastuskeskus, mis on hetkel loomisel, koondab endasse laulva revolutsiooni ning nende sündmuste mälestuse jäädvustamise ja eksponeerimise.

Ekspositsiooni peakuraator on Helen Lausma-Saar. Kaaskuraatorid on Marge Allandi, Riho Paramonov, Risto Lehiste. Külastuskeskus plaanitakse avada 2021 teisel poolaastal.


Read more