Subscribe Menu

NÄDALA PORTREE – Kristina Agur: ,,Naudin Austria ilusat loodust.“


Kristina Maria Agur on Kanada-Eesti juurtega metsosopran. Ta õppis McMasteri ülikoolis keskkonnateadust, seejärel Toronto Ülikoolis muusikat ning tal on ooperimuusika alal magistrikraad. Hetkel elab Kristina Austrias, maailma ooperipealinnas Viinis ja töötab Viini Riigiooperis (Wiener Staatsoper).


Kui kaua oled juba olnud olnud Viinis?

Kolisin Stralsundist Viini eemise aasta augusti lõpul.

Kuidas läks alguses sealse eluga harjumine?

Algul võttis kohanemine aega. Ma olin ainult nädal aega siin olnud, enne kui proovid ja etendused algasid. Polnud palju aega linnaga tutvuda. Enamus mu vaba aega läks korteri otsimiseks ja siis tuli ka mööbel leida. Aga nüüd olen hakanud aegapidi linna tundma õppima. Ma olen hiljuti ka rohkem matkamas käinud, just linna piirist väljas (näiteks Klosterneubergis) ja naudin Austria imeilusat loodust.

Kas Viin on sõbralik linn mujalt tulnutele?

Enne koroonat mul polnud küllalt aega inimestega suhelda, välja arvatud kolleegidega teatrist. Sellele küsimusele saan paari aasta pärast vastata!

Kas oled Viinis kohanud ka teisi eestlasi?

Mul on fantastiline õnn olnud kokku puutuda Eesti tuntud metsosoprani Annely Peeboga. Olen temaga coach‘inud juba detsembrist saadik ja on fantastiline temaga koos töötada! Eestlasi on ju igas maalima nurgas – nagu teada. Ooperikooris on ka üks teine alt Eestist ning uus tenor, kes tuleb järgmisel aastal, on tubli Eesti laulja….

(Pikemalt Eesti Elu Nr. 25 2020 paber- ja PDF/digilehes).

Lea Kreinin, Toronto

Read more