Subscribe Menu

Uute kohtumisteni, perekond Lainevool!


30. juuni möödumisega kaasnes olulise Jõekääru ajaloo peatüki lõppakord. Rein ja Imbi Lainevool, ilmselt viimased originaalsed Jõekääru krundiomanikud, müüsid oma krundi ära (olgugi, et eestlasele).

Kui Jõekääru asutati 68 aastat tagasi, oli kavas sellest suurest maa lapist mõni suvituspaik ära müüa huviliste eraomandisse. Mida aga polnud oodata, oli kui mitu huvilist leidus Toronto eestlaste kogukonnast. Suurest maalapist loodi enam kui 150 krunti, mida laagri ja ühise suvitusala ideearmastajad kiiresti ära ostsid. Sellega koos muidugi kerkis ka lastelaager. Jõekääru laste suvekodu jätkab edukalt.

Jõekääru elu on arenenud üle aastate ja krunte on müüdud, ostetud ning alajaotatud, kuid Lainevoolu nimi on algusest peale seal olnud. Rein Lainevool oli üks neist, kes koheselt reageeris ja soetas endale suvituspaiga Vambola ja Estonian Roadi teede vahetusse lähedusse.

Koos Imbiga ehitasid nad krundile suvekodu. Seal elasid nad suviti täisajaliselt ning seda koos poegade Raivo ja Toivoga. Suures suvilas oli alati ka ruumi nende endi vanematele ja mitmele sõbrale, kes Jõekäärul ka suvitasid või kaugemalt läbi astusid.

Kui Imbi ja Rein erru läksid, jätsid nad jäädavalt linnaelu maha jätta ja asusid Jõekäärule täisajaliselt. See oli juba peaaegu 20 aastat tagasi. Selleks lammutasid nad vana suvila ja asemele ehitasid korraliku elumaja, kuhu nad 1993. a. sisse kolisid. Nõnda olid nad mugavalt elanud ning Jõekäärul oli neid igapäevaselt näha Jõekääru staadioni jooksurajale tiire tegemas ja jões ujumas.

Rein ja Imbi on mõlemad väga aktiivsed olnud Eesti seltskonnas. Nad olid osa Rahvatantsu rühma TERR ,,Kungla“ eestvedavast tuumikust, Eesti Majandusklubi Kanadas liikmed ning ka Jõekäärul mitmes seltsis ja asutuses aktiivsed.

Jõekääru pere lehvitab neile soojalt ning soovime Imbile ja Reinule edu ja õnne uues elukohas. Ootame nendega kohtuda suusamäel või järvel purjetamas. Loodame ka, et nad meid ei unusta ja ikka tuleksid külla meile Jõekäärul. Uksed on alati avatud! (EV)

Read more