Subscribe Menu

Seiklejate Vennaskond kutsub: Tagasi juurte juurde!


Esimene noortevahetus: 21.09 - 02.10.2020, teine noortevahetus: 23.11 - 04.12.2020


Mõlemad noortevahetused toovad kokku 30 Eesti juurtega noort, kellest 20 elavad välismaal ja 10 Eestis. Osalejad on vanuses 18—30 eluaastat. Noortevahetuse eesmärk on osalejatele tutvustada eesti kultuuri ja eesti keelt. Projektiga soovime osalejatele:
tutvustada Eesti ajalugu ja kultuuripärandit, et tuua sedakaudu välismaal elavad eestlased lähemale oma pärimusele;
tutvustada Eesti edulugusid, kogemusi ja tulevikuplaane;
- õpetada mitteformaalses keskkonnas eesti keelt;
- teadvustada töö- ja õppimisvõimalusi Eestis;
- tutvustada Eesti riigijuhtimist;
- luua toetusvõrgustikku, et toetada nende naasmist kodumaale.

Programmi käigus toimuvad mitmekesised tegevused Eesti erinevates piirkondades. Programm algab Tallinnas. Osalejad külastavad Tallinna kultuurilisi ja ajaloolisi vaatamisväärsusi. Programmi käigus tutvutakse uuenduslike äriideedega, külastades Eesti edukaid ettevõtteid ja riigiasutusi (nt Riigikogu, valitsus, presidendipalee). Osalejad saavad teavet töötamis- ja õppimisvõimaluste kohta Eestis.

Osalejatele organiseeritakse rabamatk ja neil on võimalus saada osa Eesti saunatraditsioonidest. Osalevad noored osalevad kahepäevases ühisloomes koos kohalike noortega, et väljendada ennast läbi muusika, kunsti, video ja kirjutamise.
Noortevahetuse teises pooles suundutakse Lõuna-Eestisse, et õppida paremini tundma Eesti kultuuripärandit. Osalejad saavad õppida eesti rahvatantse ja avastada kohalikku loodust kanuuretkel Taevaskojas. Heade mõtete linnas Tartus külastatakse Eesti Rahva Muuseumi, tutvutakse õppimisvõimalustega Tartu ülikoolis ja tunnetatakse linnas ringi jalutades tudengielu rütmi. Noortevahetus lõpeb Tartus.

Kogu noortevahetuse käigus on osalejatel võimalik mitteformaalse õppe kaudu õppida ja praktiseerida eesti keelt.

Noortevahetust korraldab noorteorganisatsioon Seiklejate Vennaskond, koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus ja rahastab Haridus- ja Teadusministeerium rahvuskaaslaste programmi kaudu.

Välisosalejate profiil:
* vanus 18—30;
* Eesti juurtega, kuid olnud Eestist eemal vähemalt 10 aastat;
* soov õppida ja praktiseerida eesti keelt;
* võimalus ja valmidus osaleda kõikides noortevahetuse tegevustes (osalejad peavad valima, millisesse noortevahetusse soovivad kandideerida; osaleda saab vaid ühes noortevahetuses).

Valituks osutumise korral on 100%-selt kaetud kõik osaleja kohapealsed kulud: majutus, toit, kohalik transport, erinevad külastused ja väljasõidud. Reisikulud hüvitatakse peale noortevahetuse toimumist kuni 300€ ulatuses, võttes arvesse reaalseid kulusid. Limiit võib suureneda või väheneda tulenevalt noortevahetuse üldisest eelarvest ja osalejate individuaalse reisi pikkusest. Kui näiteks naaberriikidest tulijatel kulub sõidukuludele alla 300€ ja kaugemalt tulijatel üle 300€, siis jagatakse reisitoetus ümber nii, et see oleks kõigile õiglane. Viisa taotlemine (vajadusel) on osaleja oma vastutus, korraldajad on valmis osalejaid taotlemisel abistama. Reisikindlustus on igale osalejale kohustuslik ning seda kulu osalejatele ei hüvitata.

Lisainfo ja küsimused:
rahvuskaaslased@gmail.com – Kõik küsimused on teretulnud!
Taotlusvorm eesti keeles: (Palun täida vorm ainult eesti või inglise keeles, mõlemat ei ole vaja.)
Kandideerimise tähtaeg on 1. juuli 2020
Kandideerimine ja lisainfo:
Eleri Paatsi
Seiklejate Vennaskond
www.seiklejad.org