Subscribe Menu

Välisminister ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister kutsuvad vabatahtlikke noori appi üleilmseid eestlasi ühendama

Välisminister Eva-Maria Liimets ning ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kutsuvad eestlasi üle kogu maailma osalema 13. aprillil toimuval üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumil. Välisministeeriumi andmetel on väljaspool Eestit Maarjamaa juurtega inimesi umbes 200 000 ning igas ilmakaares elavad inimesed, kes Eestit armsaks peavad, peaksid tundma, et nad on Eestile väga olulised. Selleks, et võimalikult paljude eestlasteni jõuda, kutsuvad ministrid üles endast teada andma vabatahtlikke, kes oleks valmis virtuaalfoorumi raames eestlastega kontakti loomisse panustama.

Lisaks võimalusele olla kaasloojateks suurimal üleilmse eestluse virtuaalfoorumil saavad projektis osalejad märkimisväärse rahvusvahelise kogemuse, juhendamise ja tagasiside tehtule. Vabatahtlik töö kestab esialgu ühe nädala ning võtab igast päevast mõne tunni. Noori juhendatakse igapäevaselt virtuaalplatvormi vahendusel. Kõigil, kes soovivad anda oma panuse, palume anda endast märku kirjutades: meie@eestlased.live.

Üleskutse on suunatud kõigile, aga eeskätt tudengitele Eestis ja välismaal, kes soovivad talgute korras õla alla panna, omandada rahvusvahelist töökogemust ning on valmis osalema üleilmsete eestlaste virtuaalfoorumi korraldamises.

Virtuaalfoorum on üks olulisi samme, et üleilmseid eestlasi paremini kaasata, tutvustada seniseid tegevusi ja plaane üleilmse eestluse vallas ning avada põhjalikumalt mullu välismaal elavate eestlaste seas läbiviidud küsitluse tulemusi. Samuti räägitakse foorumil, kuidas aitavad välisministeeriumi olulised vastutusvaldkonnad äri- ja küberdiplomaatia kujundada Eesti mainet maailmas ning kuidas saavad välisriikides elavad eestlased neis huvi korral kaasa lüüa. Tutvustatakse ka välismaal elavatele eestlastele mõeldud konsulaarteenuseid ja -uudiseid.

Virtuaalfoorumi kohta leiab rohkem infot välisministeeriumi kodulehelt ning Facebookist.


Read more