Subscribe Menu

Meelelahutus: Karla kalendrisaba – Ega midagi äda ei ole

Kui ma poisike olin, siis juhtus ühel meie küla mehel nisuke äpardus, et ta panti alevi vahel purjus peaga lärmamise pärast soolaputkasse. Kui oli end välja magand ja trahvi ära makst, siis lasti jälle välja. Rääkis sõpradele, et ,,ega sääl midagi äda es ole, aga igav oli“.


Minuga on kah sedaviisi. Olen puhta kaine peaga omaenda üksinduse vangis. Sõbrad on ära surd, vaenlased kah, ainult ükskõiksed on järele jäänd ja mida sa nendega peale akkad? Midagi äda ei ole, aga vat selles see äda ongi. Oleks äda, siis ädaldaks, aga et ei ole, siis oletad. No mida sa ing oletad?
Ma oletan, et need noored ja ükskõiksed ikke peris ükskõiksed ei olegi, sest nad vahivad mind kudagi kaastundliku pilguga. No mina neid kah, nii et mõnes mõttes oleme peris ühesugused. Aga ainult sinnamaani. Rohkem neil minuga tegu ei ole, nemad muutkui kasseerivad maailmalt miskit võlga sisse. Nad ei tea, et maailm ei anna, sest tema oli kohal enne neid ja pole neilt laenand. Nemad teavad kõike, kuigi millestki aru ei saa. Mina ei tea midagi, aga aru saan küll kõigest.

Kargu Karla

Nojah, eks see maailm oli enne mind kah ja küllap jääb pärast mindki. Nutuga sai siia ilma tuldud ja nutuga saab kord ka mindud, kuigi nutjad on siis teised. Vahel mõtlen, et see vahepealne aeg ongi selleks, et aru saada, et on põhjust nutta. Aga siis tuleb teine mõte, et ehk sellepärast olengi jäänd nii kauaks igavust tundma, et ei julge ära surra, pole enam nutjaid.

Ega igavuse vasta vist paremat rohtu ei ole kui uudisimu ja uudisimu enda vasta pole ültse rohtu. Akkasin uurima, mis minust targemad (ja seda on pea igaüks) on välja uurind ja kirja pand. No nemad tegelikult kah oskavad ainult küsida, vastamine on minusuguste turakate ooleks jäet. Üks püidis mõistatada, kuda ilmas paremini läbi saab, kas tõe vai valskusega. Arvas, et tõega oleks jusku parem, aga tõde on kole aeglane. Kui tõde kord püksid jalga ja saapapaelad kinni saab, on valskus juba maailmale kolm tiiru peale teind.
Mina arvan, et mõlemat pidi saab elus akkama. Kes elab tões, naudib ead und; kes elab valskuses, naudib ärkvelolekut. Vali kumba tahad, ega midagi äda ei ole.

 

 

Kargu Karla

Read more