Subscribe Menu

Kanada päevik – Tobeduse tipp

Elame tõepoolest kummalistel aegadel, mil paistab valitsevat kui mitte ohmudekari, siis tulevikule mittemõtlevad inimesed. Seda on eriti märgata avaliku arvamuse esitamisega, mis kipub poliitilise korrektsuse huvides absurdumini minema. Ent selmet käed puusale panna, olla nördinud, on märksa kasulikum nõmedustest nalja leida. Kuna naer on ju terviseks, millest enamus meist kümne küünega kinni hoides jälgib ühiskondlikku selget mõistust.
Päevikupidaja sai möödunud nädalal naerda, nii et vats vappus. Just poliitilise korrektsuse, ogaruse tõttu, mitte selle pärast mis selle esile tõi. Paljud lugejad on kindlasti teadlikud Rootsi hiidmööbli, -sisustuskontserni IKEA kombest pakutavat nimetada inimeste järgi. Näiteks odavad, aga head riiulid esinevad Billy nime all. Seda omapärast turustamisstrateegiat on ka teised firmad omaks võtnud, Kanadas Structube. Troonipärija valis õige aja vanemate katuse alt minema lennata, ajal kui veel äritegevuse lukkupanemist, tarbijatele ustesulgemist riigi nõudel ei olnud veel toimunud. Millenniaalina on tal ka hea maitse – ning IKEA ei tulnud kõne allagi. Vaid Structube kõlbas. Ülekanadaline ettevõte, 70 poodi on aga nüüd suletud. Tuleb ka ikka mööblit ise kokku panna, aga see ju enam-vähem tavaline, kui just tõesti kallist poest ei otsustata riiulite ja kummutite kasuks. Korrates, ka Structube on otsustanud igale asjale, kas toolile, söögilauale või muule nime anda. (Mõtelge, kui eestlastel oleks selline komme. Saate osta Vambola nimelise voodi. Lembitu laua – oh neid võimalusi…) Oma...

Become a subscriber to continue reading!

Every week we bring you news from the community and exclusive columns. We're relying on your support to keep going and invite you to subscribe.

Starting from $2.30 per week.

Go to Subscription Plans

Read more