Subscribe Menu

Juubelisadu parkimisküsitluse tulemused


Juubelisadu üritusel, mis toimus Eesti Maja suures saalis 2. novembril k.a., jagas Toronto Eesti Selts välja küsitluslehe kõigile kohalolijatele. Küsitluslehel oli ainult üks küsimus:
,,Kui tulevikus samasugune üritus toimuks Madison Ave keskuses:“
Vastajatel oli valida antud ainult kolm vastust:

Mina sõidaksin Madison Ave keskusesse enda isikliku autoga.
Mina sõidaksin Madison Ave keskusesse ühistranspordiga.
Ma ei võtaks üritusest osa.

Vastajatele oli antud järgmine seletus:

,,Palun märkige ainult üks valik ja deponeerige see uuring ruumi tagapool asuvasse kasti. Vastused on teretulnud Toronto Eesti Seltsi poolt, kuna parkimisuuring aitab Toronto Eesti Seltsi tulevaste ürituste planeerimisega.“

Tulemused on kätte saadud ja need on:

Sõidan autoga: 24
Võtan ühistranspordi: 51
Ei osale: 69
Sõidan või võtan ühistranspordi: 3
Rikutud küsitluslehed: 3
Küsitluslehti tagasi saadud: 150

Tulemustest arusaamiseks on vaja siinkohal teha paar märkust. Esiteks, ’rikutud küsitluslehed’ on ainult need, mille valik ei olnud mulle selge. Teiseks, kuigi seletati, et valima peaks ainult ühe vastuse, otsustasin ma teha eri kategooria nendele küsitluslehtedele, kus mõlemad vastused ’sõidan autoga’ ja ’võtan ühistranspordi’ olid valitud. Mulle oli selge, et nende vastajate eesmärk oli, et nende minek Madison Ave keskusesse pole mingi probleem.

Sellest uuringust saab teha kolm järeldust. Esiteks, kuna 210 täiskasvanute piletit oli müüdud sellele üritusele, 71% osalejatest võtsid uuringust osa. Teiseks, kui jätame kõrvale rikutud küsitluslehed, siis 47% andsid teada, et nemad ei võtaks osa samasugusest üritusest, kui see toimuks Madison Ave keskuses. Olgugi, et 53% võtaks osa, on TESi juhatusele häiriv, et meie kaotaks pooled osalejatest. Selle tõttu TESi juhatus peab tõsiselt mõtlema, kuidas meie korraldame oma üritusi tulevikus. Kolmandaks, need, kes on valmis osa võtma Madison Ave keskuses korraldatud üritustest, nendest 31% teatasid, et nemad sõidavad sinna oma autoga. Need tulemused näitavad, et parkimisküsimus plaanitavas Madison Ave keskuses on ikka oluline ja see nõuab rohkem uurimist.

Toronto Eesti Selts tänab kõiki, kes võtsid osa sellest väga olulisest uuringust. Teie vastused aitavad oluliselt meie plaanimisprotsessi.

Markus Alliksaar, Toronto

Read more