Subscribe Menu

Eesti Keskuse Projekti Teade – Annetaja tutvustus: Viru Vanemad Merike Remmel ja Eric Jakobson

 

Uue International Estonian Centre’i (IEC) jaoks annetamise tagapõhi on Merike Remmelile ja Eric Jakobsonile väga lihtne: nad tahavad olla osa tulevasest keskusest, ning nad soovivad anda oma panuse selle teokstegemisele. 

,,Kogu see projekt paneb mõtte käima, on põnev ja puhub kogukonnale uue elu sisse,“ ütles Merike.

Toronto Ülikooli vastuvõtuosakonna direktor Merike ja kontraktor Eric elavad Torontos. Mõlemad kasvasid üles linna eesti kogukonnas ja osalesid paljudel üritustel, võttes osa organisatsioonide tegevusest, nagu rahvatants, eesti koolid, suvelaagrid, võimlemine ja skaudid. Nad on aktiivsed korporatsiooni liikmed ning Merike kuulub jätkuvalt paljude eestlaste ühingute juhatustesse.

Merike Remmel and Eric Jakobson

Paaril on kaks last: 26-aastane Liis ja 23-aastane Hendrik.

„Tunneme, et oleme ikka veel kogukonna tegevusega väga seotud. Tuleme kohale paljudele Eesti üritustele, mis toimuvad Torontos,“ rääkis Eric. ,,Uus keskus annab aga uue suuna – pakkudes inimestele võimalust kokku saada, mitteametlikult suhelda ja sõpradega kohtuda.“

IEC visioon meeldib väga nii Merikesele kui Ericule.

,,See on midagi rohkemat kui lihtsalt tellised ja mört,“ selgitab Merike. ,,Oleme tõesti uhked, mida me kogukonnana praegu loome.“

Abielupaar nimetab,  et projekti juhendamisel osalevate inimeste asjatundlikkus on neile sügava mulje jätnud – alates projekteerimisest ja ehitamisest ning lõpetades õiguslike ja rahaliste aspektidega.

,,Hindame tõesti väga kõrgelt projekti keerukust ja seda, kuidas asju nii kompetentselt ja professionaalselt juhitakse,“ sõnas Merike.

Uue IEC loomine on ka viis, kuidas sillutada teed tulevastele põlvedele.

„Lastevanematena tahab igaüks anda oma lastele parima. Projekt aitab kinnitada nende tulevikku eestlastena,“ sõnas Eric. „See ühendab meid kogukonnana ja laiendab meie sidemeid üksteisega nii kohalikul kui ka globaalsel tasandil. See on tõeliselt inspireeriv. “

Osale ja aita toetada meie ühist tulevikku

International Estonian Centre kapitalikampaania annetajakategooriad on Kalevipoja Laud üle 100 000 dollari suuruste toetuste jaoks (kaasa arvatud erinevatele hoone osadele nimepanemise õigus), Viru Vanemad üle 10 000 dollari suuruste toetuste jaoks ja Kungla Rahvas toetused, mis on kuni 10 000 dollarit. Kampaania Kungla Rahvas käivitub 2020. aasta alguses.

Toetuste tegemiseks pöörduge Urve Tambergi poole aadressil donations@estoniancentre.ca. Annetused võivad olla tehtud pere nimel või austades mõnda isikut või peret. Kõigi annetuste puhul, mis on tehtud Kanadas või USAs, antakse välja tulumaksu kviitung.

 

 


 

Siit leiab teavet projekti kohta:

  • Külasta meie veebilehte – seda uuendatakse regulaarselt: www.estoniancentre.ca
  • Kui sa pole seda veel teinud, siis palun registreeru uudiskirja saajaks
  • Jälgi meid Facebookis: @EestiKeskus

 

Read more