Subscribe Menu

Eesti Keskuse Projekti Teade – Annetaja tutvustus: Viru Vanemad Raivo ja Anne-Mari Remmel

Raivo ja Anne-Mari Remmel tunnevad uhkust selle üle, mida eestlased Kanadas on saavutanud, ja vaatavad uue International Estonian Centre (IEC) loomist, kui võimalust veelgi kaugemale jõuda.

,,On väga oluline, et meil oleks rajatis, mis ärataks uhkust tulevaste põlvkondade seas - kui me seda ei tee, pole meil kui kogukonnal tulevikku,“ sõnas Raivo.

Seetõttu on Raivo ja Anne-Mari astunud kapitalikampaania käigus üles kui  „Viru Vanemad“ annetajatena.

Abielupaar on olnud eestlaste kogukonda kaasatud juba alates sellest, kui nad mõlemad Torontos alles lapsed olid: eesti kool, rahvatants, suvelaagrid, gaidid/skaudid ja võimlemine. Neil on hea meel, et traditsioon elab edasi, sest nende nelja-aastane lapselaps Kalli (poja Tarmo ja minia Tiiu tütar) on just hakanud käima oma esimestes rahvatantsutundides.

Raivo and Anne-Mari Remmel

,,Talle meeldib see väga!“

Nende teisel pojal Eskol ja minial Lisal on kaks last: 8-aastane Aelwen ja 6-aastane Rowan. Nad on käinud Eesti suvelaagrites, mille asutas üle 50 aasta tagasi siia tulnud põlvkond.

Keemiainsener ning keemiaettevõtete Nortek Inc. ja Aqua-Tek Inc. omanik Raivo ütleb naljatledes, et on pool oma elust veetnud Broadview Avenüül asuvas Toronto Eesti Majas, kuhu ta esimest korda astus sisse noore skaudina. Raivo on endine Eesti Maja juhatuse esimees, millist kohustust kandis üle kahe aastakümne – ta on omast käest näinud, kuidas kogukond on muutunud.

Uue IEC loomine peegeldab juhatuse läbimõeldud visiooni, ütles ta.

„Panime oma uue kodu jaoks eesmärgid maha üle kümne aasta tagasi. Tahtsime dünaamilist keskust, mis vastaks kogukonna vajadustele ja tekitaks uhkustunnet ning meelitaks ligi igas vanuses inimesi; omaks mitmekasutuslikke ruume, kajastaks meie kultuuri ja pärandit ning oleks moodsa ja tähelepanuväärse kujundusega, kus ei puudu energiasäästlikud lahendused.“

,,Just selliseks luuaksegi IEC, mille rajamise poolt saadi enamus häältest Eesti Maja aktsionäride koosolekul.“

Ryersoni ülikooli majanduseriala lõpetanud Anne-Mari sõnul ootab pere väga aega, millal saab uut keskust tihedalt külastama hakata.

,,Kavatseme seal korraldada perekondlikke pidustusi ja osaleda paljudel kogukonnas toimuvatel Eesti üritustel,“ sõnas ta. ,,See on ka koht, kuhu saame kutsuda oma mitte-eestlastest sõpru, et jagada oma kultuuri ja pärandit.“

Mõlemi sõnul on Eesti viimase kahe aastakümne jooksul palju ära teinud ja on aeg pöörata pilk kaugemale kui meie kohalik Toronto kogukond ning mõelda ja tunnetada, mida õieti tähendab olla ,,globaalne eestlane“.

,,Kujutan ette, kuidas tulevikus on erakordselt tore öelda, et ,,see on üks osa minust, ma kuulun siia.““

Osale ja aita toetada meie ühist tulevikku

International Estonian Centre kapitalikampaania annetajakategooriad on Kalevipoja Laud üle 100 000 dollari suuruste toetuste jaoks (kaasa arvatud erinevatele hoone osadele nimepanemise õigus), Viru Vanemad üle 10 000 dollari suuruste toetuste jaoks ja Kungla Rahvas toetused, mis on kuni 10 000 dollarit. Kampaania Kungla Rahvas käivitub 2020. aasta alguses.

Toetuste tegemiseks pöörduge Urve Tambergi poole aadressil donations@estoniancentre.ca. Annetused võivad olla tehtud pere nimel või austades mõnda isikut või peret. Kõigi annetuste puhul, mis on tehtud Kanadas või USAs, antakse välja tulumaksu kviitung.

 

 


 

Siit leiab teavet projekti kohta:

  • Külasta meie veebilehte – seda uuendatakse regulaarselt: www.estoniancentre.ca
  • Kui sa pole seda veel teinud, siis palun registreeru uudiskirja saajaks
  • Jälgi meid Facebookis: @EestiKeskus

 

Read more