Subscribe Menu

Minu aasta Kanadas (5. osa)

Et olen Kanadas olnud juba natukene üle kahe kuu, olen endamisi ka mõelnud, mis on siin Eestiga võrreldes täiesti teistsugune ehk kas olen kogenud kultuurišokki?

Minu Aasta Kanadas - Sten mahov - portret IMG_20230312_162321

(5. osa, algus EE # 13, 31.03.2023)

Kliima on suuresti sama, erinevaid keeli räägitakse Eestiski, samuti auto-kultuur. Kui nüüd välja arvata tõik, et olen oma äsja saadud krediitkaarti, mis Kanadas on väga oluline, kasutanud ka riiete-jalanõude ning toidukraami ostmiseks, siis vist väga suuri erinevusi ei olegi. Jah, poeriiulil ning kassas olev hind on erinev, linn suurem, ühiskond multikultuursem. Eestis on ka need ehk peaaegu samad, aga siiski kordades tagasihoidlikumad. Samas olen kokku puutunud inimestega, kelle jaoks Kanada on täiesti uus maailm – säärased mõttevahetused on olnud silmiavardavad.

Kanada on mitmerahvuseline riik. Alatasa üritan teisteltki uurida, kust nad on tulnud, kaua Kanadas olnud ja mida elu-olust arvavad. Et minu kolleegide seas on palju just Lõuna-Ameerika päritoluga töötajaid, on teema nendegagi jutuks tulnud. Leidub inimesi, kes riiki saabunud mõned aastad, kes aga põgenenud Kanadasse aastakümneid tagasi, sest sünniriigis oli kodusõda, kes on tulnud siia l...

Become a subscriber to continue reading!

Every week we bring you news from the community and exclusive columns. We're relying on your support to keep going and invite you to subscribe.

Try the first 8 weeks for $1.

Go to Subscription Plans

Read more